China stuurt kandidaat-bondscoaches eerst op kamp

Mathias Dumarey
| 2 reacties
China stuurt kandidaat-bondscoaches eerst op kamp

China is op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het voetbalelftal. De voetbalbond van het land gaat wel op een heel speciale manier te werk. Er zijn vier kandidaten voor de job en de beslissing zal vallen op een kamp.

De Chinese voetbalbond stuurt vier kandidaten op een kamp waar ze zich moeten bewijzen. Dat kamp duurt drie dagen en een speciale commissie zal de meest geschikte man kiezen. De vier zijn naar een afgesloten plaats gestuurd. Ze zullen er een presentatie moeten geven en een schriftelijke toets moeten maken om hun capaciteiten op het gebied van onderwijs, management en sport te testen. Die laatste proef zal trouwens een drietal uur in beslag nemen.

Eén van de kandidaten is Yin Tiesheng. Hij was de interim-bondscoach tijdens de mislukte WK-campagne. "Ik heb er niet al te veel vertrouwen in. Ik hoop dat ik het zo goed mogelijk zal doen en dan is het maar aan de commissie om een beslissing te nemen. Het feit dat ik uiteindelijk wel mee mag doen, wil ook wel zeggen dat ik een kans maak", aldus Tiesheng in de krant Beijing News.

De andere drie kandidaten zijn Shen Xiangfu die eerder het Olympisch elftal coachte, Gao Hongbo die ooit succesvol was met de club Changchun en Wu Jingui die bij Shanghai Shenhua al bewees was hij in zijn mars heeft. Uit deze vier kandidaten komt de opvolger voor de Serviër Vladimir Petrovic.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties