Virton gaat nog een stap verder in de zaak-Antwerp

Dirk Pieters
| 42 reacties
Virton gaat nog een stap verder in de zaak-Antwerp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er lijkt geen einde te komen aan de wedstrijd Antwerp - Virton. Nu heeft de bezoekende club een klacht ingediend bij de KBVB. De tweedeklasser diende een officiële klacht in tegen het bestuur van Antwerp, enkele spelers en supporters.

Conform aan het reglement werd de klacht binnen de 4 werkdagen ingediend. De klacht is gebaseerd op Bijlage 3C van het reglement van de KBVB, de disciplinaire code van de FIFA. Hierin staat dat: 

"Als tijdens een wedstrijd supporters van een club spandoeken ontrollen waarop slogans van racistisch karakter staan of een racistisch en/of onmenselijk gedrag vertonen, kan de geëigende federale instantie de club die de supporters ondersteunen een boete van minstens 30000 Zwitserse frank opleggen en de club verplichten de volgende wedstrijd zonder publiek te spelen. Toeschouwers die een inbreuk plegen op dit artikel krijgen een stadionverbod van minstens 2 jaar. Als spelers, officials van de KBVB of van de clubs of toeschouwers zich op enige manier racistisch of onmenselijk gedragen, zal de club waaraan deze personen verbonden zijn indien mogelijk, 3 punten verliezen bij de eerste inbreuk. De tweede inbreuk levert 6 punten aftrek op en de derde inbreuk heeft degradatie tot gevolg.

De klacht van Virton is gericht tegen het bestuur van Antwerp (die niets ondernomen heeft om de gezangen van de supporters te stoppen), de spelers van Antwerp (die met hun supporters meegezongen hebben) en de supporters. Als we advocaat van Virton Stéphan Georges mogen geloven zou ook een klacht bij de rechtbank kunnen volgen in de komende dagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties