Alderweireld maakt Europees debuut

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Alderweireld maakt Europees debuut
Foto: © SC

Toby Alderweireld zet zijn opmars bij Ajax verder. De 19-jarige Belgische verdediger maakte donderdag in de UEFA Cup tegen Fiorentina zijn Europees debuut.

Na de gelijkmaker van Leonardo gunde Marco Van Basten onze landgenoot Alderweireld nog twee speelminuten. “Perfect”, glundert de Antwerpenaar. “Het is fantastisch om in die omstandigheden in zo’n spannende wedstrijd in te vallen.”
 
“Ik had wel een beetje stress, maar heb meteen de beuk erin gegooid. Die bal moest voor doel weg. Al weet ik niet of ik hem eigenlijk nog geraakt heb. Hun nummer 88 (Felipe Melo, nvdr) heb ik het alvast heel moeilijk gemaakt in een kopduel.”
 
Tijd om zijn debuut te vieren is er echter niet. “We zitten nu niet in de situatie om te feesten”, klinkt Alderweireld nuchter. “Zondag staat de wedstrijd tegen Utrecht op het programma en we moeten niet denken dat we die op een half been zullen winnen. We moeten vechten om de tweede plaats in de Eredivisie te verzekeren. Deze kwalificatie is een extra motivatie voor de competitie.” Ajax staat momenteel derde op drie punten van Twente.
 
Voor Alderweireld was het nog maar de tweede keer dat hij in een officiële wedstrijd mocht aantreden voor het eerste elftal van de Amsterdammers. In januari mocht hij al acht minuten invallen tegen NEC. (GV)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties