Lierse heeft "alles te winnen, en niks te verliezen"

Jeroen Pyl
| 4 reacties
Lierse heeft "alles te winnen, en niks te verliezen"
Foto: © SC

Lierse kruist vanavond in de Cristal Arena de degens met Racing Genk in de halve finales van de beker van België. De Limburgers hebben wat goed te maken na de zwakke vertoning bij KV Mechelen, maar geel-zwart blijft een gevaarlijke underdog.

In de tweede klasse volgt Lierse nu op vijf punten van leider Sint-Truiden. “De competitie is nog altijd onze prioriteit, die achterstand op Sint-Truiden verandert daar niks aan”, vertelt sportief directeur Neel De Ceulaer. “Omdat we nu een mooi parcours afleggen in de beker, moeten we onze seizoensambitie, de promotie naar eerste klasse, niet plotseling omgooien.”
 
Op het Lisp zijn ze nuchter over de kansen van Lierse tegen Genk. “In principe hebben we geen kans”, houdt teammanager Donato Lallo de druk af. “Genk is een topploeg in eerste klasse, dus zijn ze torenhoog favoriet. Onze grootste troef is dat we alles te winnen, en niks te verliezen hebben.”
 
“Bovendien zitten we nu vooral met ons hoofd bij de wedstrijd op Deinze komende zaterdag en de laatste fase van de competitie in het algemeen. We gaan nog steeds volop voor die promotie, maar dan zal Lierse wel op een dosis voetbalgeluk (de strafschopfases op Doornik, nvdr) moeten rekenen”, lacht Lallo.
 
Een pronostiek wil de part-time teammanager niet kwijt. “Het is heel moeilijk om te voorspellen hoe de wedstrijd zal uitdraaien. Het enige wat ik nu al kan zeggen, is dat we absoluut moeten proberen om dat belangrijke uitdoelpunt te maken.”
 
Over een eventuele finaleplaats en bekerwinst wil Lallo ook niet speculeren. “Je kan niet voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. We weten ineens nog niet hoe de confrontatie met Genk gaat verlopen, dus moeten we ook niet speculeren over een Europese campagne bij een eventuele bekerwinst.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties