Ariël Jacobs zondag te gast in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ariël Jacobs zondag te gast in Studio 1
Foto: © SC

In Studio 1 bespreekt Frank Raes zondagavond de voetbalactualiteit van het weekend met kenners Gilles De Bilde en Vital Borkelmans. De twee derby's, Westerlo - KV Mechelen en Cercle Brugge - Club Brugge, krijgen veel aandacht.

Anderlecht verdedigt zaterdagavond zijn leiderspositie tegen Zulte Waregem. Anderlechtcoach Ariël Jacobs schuift mee aan tafel en vertelt alles over de titelrace van zijn ploeg.

Ariël Jacobs viel een beetje uit de lucht toen hij eind 2007 plots de ontslagen Franky Vercauteren moest opvolgen. Veel tijd om stil te staan was er niet bij Anderlecht en Jacobs nam het heft meteen in handen, mét resultaat. In zijn eerste jaar loodste de Brabander het team naar de achtste finales van de UEFA-beker en de tweede plaats in het klassement. De overwinning in de bekerfinale tegen AA Gent was de kers op de taart. Dit seizoen wordt het goede werk van Jacobs bevestigd, want Anderlecht is volop in titelstrijd met kampioen Standard.

Om zes uur speelt Westerlo tegen KV Mechelen. Voor de Mechelaars valt er in de competitie nog weinig te rapen. Het behoud is bijna veiliggesteld en in Mechelen droomt iedereen luidop van de Beker. Voor de ploeg van Jan Ceulemans ligt het anders. Een goed resultaat in de laatste tien wedstrijden van het seizoen betekent voor Westerlo misschien nog Europees voetbal.

De afsluiter van het weekend is de stadsderby Cercle Brugge - Club Brugge. In de zes jaar dat Cercle Brugge weer in eerste klasse speelt kon het maar één keer winnen van grote broer Club. Jacky Mathijssen krijgt zijn ploeg dit seizoen maar niet op de rails en voor Cercle is het misschien hét moment om toe te slaan. Ook voor groen-zwart primeert de Beker, al geeft niemand de titel 'ploeg van 't stad' zomaar weg.

Dokter Sokker van de week is Vital Borkelmans. Het brommerke snorde jaren de linkerflank af op Belgische voetbalvelden en mocht zo twee WK's meemaken. Zondag stelt hij zijn Rode Duivels op. In Binneuh! stelt Leo Van der Elst zijn wekelijkse voetbalvraag.

Studio 1, zondag 8 februari om 23u05 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties