Bailly geeft rode lantaarn door, Van Buyten scoort

Jeroen Pyl
| 5 reacties
Bailly geeft rode lantaarn door, Van Buyten scoort
Foto: © SC

Logan Bailly heeft met Gladbach voor een heuse stunt gezorgd. De voormalige hekkensluiter won met 4-1 tegen Hamburg. Daniel Van Buyten pikte een goal mee bij een winnend Bayern. Ondertussen blijft ook Wolfsburg zegevieren.

Hamburg laat het de laatste weken afweten in de Bundesliga en dat was vandaag niet anders. Friend zette Borussia Mönchengladbach, met Daems en Bailly in de basis, na 24 minuten op voorsprong. Petric stelde nog onmiddellijk gelijk voor de bezoekers, maar daarna ging de ex-club van Vincent Kompany volledig kopje onder.
 
Levels, Brouwers en Marin maakten de karwei af voor de thuisploeg: 4-1. Door de zege nadert Bailly tot op één punt van Cottbus, dat met 1-3 verloor van Hertha BSC. Andrej Voronin. De Oekraïner wiste met een loepzuivere hattrick de openingstreffer van Atan uit en houdt zo de hoofdstedelingen aan de leiding.
 
Daniel Van Buyten won met 5-1 van Hannover 96. Hannover kwam eerst op voorsprong maar Van Buyten stelde meteen orde op zake. Klose, Altintop, Podolski en Demichelis zorgden voor de ruime overwinning.
 
Hoffenheim en Werder Bremen deelden in een flauwe topper de punten na een scoreloos gelijkspel. VfL Wolfsburg blijft de zeges aan elkaar rijgen. Een doelpunt van Dzeko besliste het duel tegen Karsruher SC, dat nu hekkensluiter is.
 
Wolfsburg zet zo met Bayern, Hoffenheim en Hamburg de jacht in op leider Hertha. Het kwartet volgt met 42 punten op vier punten van de leider uit Berlijn. Stuttgart springt door een 2-1 zege op Dortmund terug over Schalke 04 naar de zesde stek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties