Rapide Lebbeke wint derby tegen Dendermonde

Gentil Dossche
| 1 reacties
Rapide Lebbeke wint derby tegen Dendermonde
Foto: © SC

Om in de running te blijven voor een eventueel eindrondeticket mocht Rapide geen punten prijsgeven in de derby. KAV Dendermonde van zijn kant had nood aan een zege om weg te komen van de degradatieplaatsen.

Al vrij vroeg was duidelijk dat de bezoekers een stapje te kort kwamen. Lendert Putteman dook op in de rug van de verdediging en devieerde een verre voorzet naast de kansloze Franky Rauwoens (8’). Dendermonde reageerde direct. Koen Mathijs had een knappe save nodig om een plaatsbal van Stefaan Geers uit de winkelhaak te halen (12’). Rapide nam de match in handen maar Moussa Ogab volleerde in het zijnet (27’). Aan het halfuur kreeg Putteman dé kans om de wedstrijd te beslissen. Van dichtbij liftte hij echter een voorzet onbegrijpelijk over. Een schicht van Bart Van Damme verdween via een verdedigend been centimeters naast (34’). Karim Aalhoul nam Mathijs op de korrel en Rauwoens had beide vuisten nodig op een vrije trap van Van Damme.
 
In de tweede helft nam Rapide wat gas terug maar Dendermonde bleek te onmachtig. Pas na het uur kwam er enig animo. Putteman draaide zich mooi vrij en deponeerde de bal op de deklat. Jurgen Delcour ging aan de haal, bediende Michael Mannaerts en de match was gespeeld (78’). En zeggen dat Mannaerts pas enkele seconden op het terrein stond! In de slotminuten kopte Mannaerts een vrijschop van Van Damme nipt naast het bezoekende doel.
 
Door deze overwinning blijft Rapide Lebbeke al 10 wedstrijden ongeslagen. KAV Dendermonde zal alleszins uit een ander vaatje moeten tappen wil het zich alsnog redden.
 
Rapide Lebbeke: K. Mathijs, K. Scheerlinckx, J. Verhaegen, P. Van Brempt, PJ Tuyben, J. Scheerlinckx, L. Putteman (89’ T. Maes), J. Verhoogen, J. Delcour (81’ S. Baert), B. Van Damme, M. Ogab (78’ M. Mannaerts)
 
KAV Dendermonde: F. Rauwoens, G. Mathijs, M. Bakkali, J. De Knijf, B. Roels, K. Aalhoul, M. Samari, R. Schockaert (72’ D. Dhondt), K. Verstrepen, M. Cuypers, S. Geers (81’ D. Van Houdts).
 
Doelpunten: 8’ Putteman 1-0; 78’ Mannaerts 2-0
 
Geel: Bakkali, Van Brempt
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties