Milan steviger op derde plaats

Maarten Vandenabeele
| 6 reacties

Zonder goed te spelen heeft Milan een ruime zege behaald tegen Atalanta. De Rossoneri doen een goede zaak in het klassement, want Fiorentina verloor.

Inzaghi (foto) toonde al na zeven minuten dat hij het scoren nog steeds niet is verleerd: op een voorzet van Jankulovski zorgde Pippo voor 1-0. Daarna waren de bezoekers uit Bergamo de betere ploeg en Abbiati kwam enkele keren knap tussenbeide, o.a. op pogingen van Plasmati en Guarente.

Kort na de pauze liet Pato een enorme kans op de 2-0 liggen, maar daarna was het weer Atalanta dat de bovenhand nam. In de 71ste minuut glipte Inzaghi door de buitenspelval en Milan zat op rozen: 2-0. Enkele minuten daarna was de wedstrijd helemaal gespeeld: Inzaghi kon makkelijk de 3-0 binnentrappen.

Fiorentina ging in eigen huis onderuit tegen Palermo. De Viola startten goed, met als resultaat een schot op de paal van Jorgensen, maar daarna werd de kwaliteit steeds minder. Bij het begin van de tweede helft pleegden de Rosaneri een hold-up: Simplicio en Miccoli maakten er op korte tijd 0-2 van. De thuisploeg kwam die klap niet meer te boven.

Napoli blijft erg op de sukkel. Lazio was te sterk voor de Azzurri: Rocchi (foto, bij de 0-1) maakte het verschil na de rust met twee doelpunten, 0-2.

Bologna pakte een belangrijke driepunter in de strijd om het behoud. Kort voor de rust zette Di Vaio de bezoekers van Sampdoria op achterstand: 1-0. In de slotfase van de wedstrijd deed Di Vaio er nog twee treffers bij, waardoor hij nu al aan negentien doelpunten zit: 3-0. Mudingayi bleef 90 minuten op het veld.

Siena klopte Catania in Sicilië. Maccarone zorgde al na negen minuten voor 0-1 en na de rust gaven Ghezzal en Jarolim de zege wat meer glans: 0-3.

Chievo bleef thuis op een gelijkspel steken tegen Cagliari. Jeda zorgde voor 0-1 bij de rust, maar in de tweede helft bracht Makinwa zijn team langszij: 1-1.

Lecce en Reggina hielden het op 0-0, waarmee beide ploegen helemaal niets opschieten.

Gisteren al speelden Roma en Udinese 1-1 gelijk, won Inter bij Genoa met 0-2 en was Juventus te sterk voor Torino: 0-1. (NW)