Stijnen: 'Dubbele voorsprong was gevleid'

Nico Wieme
| 14 reacties
Stijnen: 'Dubbele voorsprong was gevleid'
Foto: © SC

Stijn Stijnen vond dat Club Brugge verdiend het laken naar zich toegetrokken had in de burenstrijd met Cercle. Ook de Clubdoelman gaf toe dat groen-zwart aanvankelijk een versnelling hoger speelde dan zijn eigen team.

“Cercle was de eerste twintig minuten echt wel heel goed”, vond Stijn Stijnen (foto boven). “Zij hadden een drietal kansen. Dan weet je als doelman dat je er moet staan. Als je er als keeper staat, geeft dat een goed gevoel, ook voor de ploeg. Dat goede gevoel had ik onmiddellijk.”
 
“Dan brengt Wes (Sonck, red.) ons op een dubbele voorsprong en was Cercle volledig de kluts kwijt. Ik geef toe dat die tussenstand op dat moment heel gevleid was voor ons en onverdiend voor hen. Daarna konden wij rustig de match uitspelen.”
 
Wat zijn de verder ambities van Club? “We moeten er gewoon elke match voor gaan. Nog negen keer. De kloof met Racing Genk is vier punten, we moeten absoluut die derde plaats veiligstellen.”
 
Wat maakte het verschil tussen Club en Cercle? “Wij hadden met Sonck iemand die ze binnenstampt. Zo’n speler is goed voor de ploeg. Cercle heeft zijn kansen niet benut. Dat zal dan van onze kant wel efficiëntie zijn, zeker”, knipoogde de nationale doelman.
 
Weet Stijnen of Stijn De Smet naar Club trekt? “Ik hoop echt dat De Smet volgend jaar mijn ploegmaat is”, beëindigde de Clubgoalie het gesprek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties