Pro League wil nieuw schorsingssysteem

Pro League wil nieuw schorsingssysteem
Foto: © SC

De kans is groot dat het schorsingssysteem in de Belgische hoogste klasse er volgend seizoen anders uitziet. De Pro League heeft immers een commissie aangesteld die verschillende mogelijkheden zal onderzoeken.

Nu wordt een speler na elke drie gele kaarten geschorst. De Pro League wil dat veranderen en stelde daarom een commissie aan onder leiding van Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Die zal verschillende alternatieven onderzoeken.

De eerste optie is het Engelse model, waarbij een speler pas na vijf gele kaarten een speeldag geschorst wordt. Wie tien gele kaarten pakt, moet twee speeldagen aan de kant blijven.

De tweede optie is de zogenaamde 4-8-12-regel, waarbij een speler na elke vier gele kaarten een speeldag aan de kant moet blijven.

Sowieso zouden kaarten uit de competitie en de beker samengeteld worden. Dat is nu nog niet het geval. Bovendien zouden kaarten van in de eerste 30 speeldagen bij de start van de play-offs worden kwijtgescholden.

Tot slot wil de Pro League sneller duidelijkheid over een eventuele schorsing. Daarom zou een speler die rood krijgt al in de daaropvolgende week voor het Sportcomité moeten verschijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties