Union ligt overhoop met zijn Italiaanse investeerders

Rombaux Gunther
| 5 reacties
Union ligt overhoop met zijn Italiaanse investeerders
Foto: © SC

Union Saint-Gilloise beleeft een moeilijk seizoen. Niet alleen sportief maar ook extra-sportief. Italiaanse investeerders snelden de club onlangs nog ter hulp, maar laat het nu net deze zijn die zich afgelopen weekend niet al te fraai lieten opmerken

Een 1-1 ruststand tegen een sterke tegenstander à la Boussu Dour Borinage. De Brusselse aanhang had het niet durven dromen, zeker niet gezien het feit dat de club al geruime tijd in de degradatiestrijd is verwikkeld. Toen coach Roland Van den Bosch tijdens de rust wat goede raad meegaf aan zijn spelers liep het echter fout. Zo pruttelde spits Traore lichtjes tegen waardoor de bom barstte in de kleedkamer.

De reactie van de spits schoot bij de Italiaanse assistent in het verkeerde keelgat. Deze gaf de aanvaller in een woede-uitbarsting de volle laag. De groep reageerde geschokt op dit voorval met als gevolg dat het helemaal fout liep na de rust. Union ging met zware 1-5 cijfers onderuit. Tijdens de wedstrijd liet Van den Bosch bewust Traore op het veld, om deze niet helemaal te kelderen na de zware uitval. Na de partij gingen de poppen helemaal aan het dansen. Investeerder Fabio Cordella verkondigde dat Traore te licht uitviel voor derde klasse en stelde zich hierop de vraag waarom de club tijdens de winterstop de voorgestelde Italiaanse spelers niet aanvaarde. 

Even later bleken de spelers opnieuw op het veld te staan voor een straftraining, opgelegd door Cordella en dit zonder medeweten van de trainer. Van den Bosch is alvast in alle staten. Zo verkondigde hij in HNB dat het op deze manier niet langer verder kan. Hij weigert om nog langer verder te werken met de Italianen. Na een crisisberaad gaf Cordella te kennen dat Van den Bosch voorlopig aanblijft als trainer, maar dat later deze week nog een evaluatie volgt.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties