Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

SK Herentals is de eerste kampioen in de Antwerpse provinciale reeksen. Het heeft een straat voorsprong op de concurrenten in de C-reeks. In de andere reeksen is er nog geen beslissing gevallen wat betreft de titel.

Derde provinciale A:
Oelegem profiteert niet van verlies Sint Job
Meer doet sinds afgelopen weekend opnieuw volop mee in de titelstrijd. Het won zelf makkelijk van Kalmthout (7-1) en zag zowel leider Sint Job als dichtste achtervolger Oelegem verliezen. Sint Job ging de boot in bij Oostmalle, de vierde in de stand. Oelegem keerde dan weer zonder punten terug uit Zoersel, de vijfde. Sint Job heeft bijgevolg nog steeds twee punten meer dan Oelegem. Meer heeft Oelegem wel bijgebeend op de tweede stek.
Loenhout mag zijn hoop op de titel dan weer definitief opbergen na een gelijkspel tegen Brecht. Datzelfde geldt eigenlijk voor Maria-ter-Heide en Meerle. Beide ploegen stonden afgelopen weekend tegenover elkaar, Meerle kwam als winnaar uit de strijd.

Puntje voor Halle
Onderaan de klassering pakte Halle een puntje op bezoek bij Pulderbos en noteerden we een zege voor Horendonk tegen Minderhout. Achterbroek verloor thuis dan weer van Schilde.


Derde provinciale B:
FC Merksem haakt definitief af
FC Merksem wordt meer dan waarschijnlijk geen kampioen in derde B. Het verloor afgelopen weekend op bezoek bij FC Ekeren en staat nu al acht punten achter op leider Rochus Deurne. Dat won op zijn beurt makkelijk van Hove. Dichtste achtervolger Zwijndrecht had meer moeite bij Lippelo, maar won wel (0-1). Daardoor blijft de kloof slechts twee punten. Verbroedering Hemiksem maakt ook nog kans op de titel. Het zegevierde met 7-1 van Hoboken en heeft drie punten minder dan de leider.

Subtoppers winnen
De ploegen in de subtop pakten afgelopen weekend bijna allemaal de zege. Zo was er al winst voor Ekeren. Wintam won thuis dan weer van Oppuurs en ook Schelle hield tegen Reet de punten thuis. Alleen Maccabi verloor. Dat gebeurde op eigen veld tegen Aartselaar. Ten slotte was er ook nog een ruime zege voor Sparta Linkeroever tegen Branst.


Derde provinciale C:
Herentals is eerste kampioen
De eerste kampioen in de Antwerpse provinciale reeksen is SK Herentals. De leider in derde C won afgelopen weekend van Broechem en heeft met nog vijf speeldagen te gaan een voorsprong van zeventien punten op Grasheide, Duffel en Leest. Leest won nog van Heultje, maar Grasheide en Duffel zorgden ervoor dat de champagne mocht knallen in Herentals. Grasheide speelde gelijk tegen Bouwel en ook Duffel moest de punten delen, dat gebeurde tegen Hombeek.

Hooikt en Katelijne volgen op een punt van dat drietal. Katelijne won van Herenthout terwijl Hooikt de punten thuis hield tegen SC Mechelen.

Heultje en Mechelen verliezen
SC Mechelen verloor afgelopen weekend op bezoek bij subtopper Hooikt en blijft voorlaatste. Het houdt enkel Heultje nog achter zich. Dat ging de boot in bij Leest. Itegem, nog een ploeg uit de onderste regionen, speelde gelijk tegen Beerzel. Heffen won ten slotte ook nog van Kessel.


Derde provinciale D:
Mol opnieuw dichter bij de titel
Mol won afgelopen zaterdagavond tegen Netezonen en zette zo de andere concurrenten onder druk. Met succes, want een dag later ging White Star de boot in bij Lentezon. Lentezon nadert bijgevolg tot op twee punten van de nummer twee. Mol heeft op zijn beurt zeven punten meer dan White Star. Beekhoek, de vierde, bracht de verplaatsing naar Retie tot een goed einde en maakt ook nog aanspraak op de tweede plaats.

Winst voor rode lantaarn
Oevel degradeert aan het einde van dit seizoen, maar het heeft afgelopen weekend nog wel eens de smaak van de overwinning kunnen proeven. Thuis tegen Tongerlo werd het 2-0. De andere staartploegen konden niet winnen. Vorst speelde gelijk tegen Flandria en ook Herselt pakte een puntje tegen Berg en Dal. Larum was thuis dan weer een maatje te klein voor Kasterlee. Weelde boekte in de middenmoot nog een zege tegen Arendonk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties