Ook Guardiola vindt Benzema te duur

Kevin Van Cutsem
| 6 reacties
Ook Guardiola vindt Benzema te duur
Foto: © SC

Vandaag staan Lyon en Barcelona tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League. Als het van Barça-trainer Guardiola zou afhangen, speelde Karim Benzema voor zijn team, maar “zijn prijs is overdreven hoog”, vertelde hij aan L’Equipe.

Barcelona houdt Benzema (foto) al een hele poos in het vizier, maar beide clubs kwamen nog nooit tot een akkoord. De oorzaak is de vraagprijs van 100 miljoen euro. Hoedanook is de interesse bij Barcelona niet geluwd.
 
Gevraagd naar zijn mening over de jonge aanvaller antwoordde Guardiola: “Hij is een heel goede speler, echt, met heel veel talent. Maar 100 miljoen euro is veel geld. Wat ons betreft is dat overdreven hoog.”
 
Aan een Catalaanse journalist, die Benzema met Cristiano Ronaldo vergeleek, zei de trainer: “Ik zou hem eerder vergelijken met de Thierry Henry van bij Arsenal. Efficiënt in de tegenaanval.”
 
Of Lyon vandaag een beroep kan doen op Benzema is nog onduidelijk. De aanvaller is nog maar net hersteld van een heupletsel. 

De Fransen moeten sowieso vol aan de bak in Camp Nou. Barcelona speelde in de heenwedstrijd immers 1-1 gelijk in het Stade Gerland dankzij een treffer van Thierry Henry. Maar dan die van Barcelona.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties