Inter zuinig naar winst

Maarten Vandenabeele
| 11 reacties
Inter zuinig naar winst
Foto: © SC

Inter had aan 2 inspanningen van Ibrahimovic genoeg om een matig Fiorentina af te houden. De Nerazzurri behouden zo een voorsprong van 7 punten op Juventus.

De eerste kans in Giuseppe Meazza was voor de Viola: op een snelle tegenaanval kwam Mutu oog in oog met Julio Cesar, maar de doelman kwam als winaar uit de bus. Kort daarop werd een vrije trap van Balotelli slecht weggebokst door Frey en Ibrahimovic kopte de 1-0 binnen. Aan het doelpunt hing wel een buitenspelgeur: Ibra stond net voorbij de laatste verdediger op het moment van Balotelli's trap. Fiorentina reageerde meteen en Gilardino devieerde een voorzet van Vargas naar de winkelhaak, maar weer was Julio Cesar niet te passeren.

Na de pauze waren de kansen even schaars: Inter verdedigde de voorsprong en Fiorentina kreeg één gouden mogelijkheid via Mutu, maar de Roemeen besloot voorlangs. Montolivo pakte uit met een verraderlijk schot, dat door de Inter-goalie over doel werd gewerkt. In de extra tijd leek Santon op weg naar zijn eerste doelpunt, maar Frey ging goed plat. Mourinho werd daarna nog uitgesloten wegens protest en met een magistrale vrije trap legde Ibrahimovic de eindstand vast: 2-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties