Mathijssen: "Geven te makkelijk doelpunten weg"

Steurbaut Kersten
| 25 reacties
Mathijssen: "Geven te makkelijk doelpunten weg"
Foto: © SC

“Niemand in dit vak verliest graag met 1-4, maar de cijfers staan op het bord”, klinkt het gelaten bij Jacky Mathijssen. De zware nederlaag tegen AA Gent kwam echter staalhard aan.

“We gaven vandaag eerst een vroeg en daarna drie makkelijke doelpunten weg”, analyseert Mathijssen. “Op die manier zetten we de tegenstander in een comfortabele situatie. Dan probeer je in de tweede helft met veel risico en engagement toch nog terug te komen, maar meestal bereik je dan niet het niveau die je in een normale wedstrijd nog kan bereiken.”

“Zo’n nederlaag doet pijn, want zelfs met een gelijkspel hadden we vandaag een goede zaak kunnen doen. We moeten hier door en alles op een rijtje zetten. De tegendoelpunten liggen niet aan de tactiek of de speelwijze. Het zijn gewoon fases waar je in de fout gaat.”

1 op 12

Club Brugge pakt in eigen huis 1 op 12 tegen de toppers Anderlecht, Standard, Racing Genk en AA Gent. “Dat moet beter”, beseft Mathijssen. “Als we op termijn naar een hoger niveau willen met Club Brugge, moet dat veranderen. Of het bestuur mij nu in twijfel trekt? Daar kan ik geen nuttig antwoord op geven.” [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties