Real wint ruim, Valencia speelt gelijk

De Nijs Michael
| 25 reacties

In de Primera Division stonden gisteren slechts twee wedstrijden op het programma. Real Madrid won overtuigend op het veld van Athletic de Bilbao, Valencia raakte thuis dan weer niet verder dan een gelijkspel tegen Recreativo Huelva.

Athletic de Bilbao - Real Madrid: 2-5

Real Madrid doet het momenteel zeker niet goed in de Primera Division, de wedstrijd op het veld van middenmoter Athletic de Bilbao kondigde zich dan ook moeilijk aan. Real was zich bewust van de moeilijke opdracht en klom in de loop van de eerste helft naar een 0-2 voorsprong via doelpunten van Arjen Robben en Gabriël Heinze. Diezelfde Heinze kopte de bal twee minuten na zijn doelpunt echter in eigen doel, waardoor de thuisploeg opnieuw kwam opzetten. Na 45 minuten - en een rode kaart voor Francisco Yeste - werd Athletic ook beloond: Fernando Llorente scoorde de gelijkmaker.

Real Madrid leek opnieuw af te stevenen op puntenverlies, maar dat was buiten Klaas Jan Huntelaar gerekend. De Nederlandse aanvaller zette zijn team met twee treffers alsnog op weg naar de overwinning. In de slotfase kon Gonzalo Higuian de eindstand vanop de stip vastleggen op 2-5. De wedstrijd werd overigens gekenmerkt door het hoge aantal gele kaarten. Liefst zeven thuisspelers en vijf bezoekers liepen tegen een geel karton aan, Yeste kreeg daarenboven een rode kaart onder de neus geduwd.

Valencia - Recreativo Huelva: 1-1

Valencia kreeg met Recreativo Huelva een haalbare tegenstander op bezoek, maar de Zuid-Spanjaarden slaagden er in de eerste helft niet in om afstand te nemen van de bezoekers. In de tweede periode bracht Javier Camunas de bezoekers op voorsprong en na een tweede gele kaart voor Carlos Lopez Marchena zag het er helemaal beroerd uit voor de thuisploeg.

Valencia gaf zich echter niet gewonnen en in de slotfase lukte Pablo alsnog de gelijkmaker. Verder dan die 1-1 kwam Valencia niet, het team mist daardoor de kans om voorlopig naast Malaga en Deportivo op de vijfde plaats te komen.