Hoffenheim komt weg met boete voor dopinggeval
Mathias Dumarey
| 2 reacties
Hoffenheim komt weg met boete voor dopinggeval

TSG Hoffenheim, de Duitse seizoensrevelatie, komt weg met een boete van 75.000 euro na positieve controles van de spelers Andreas Ibertsberger en Christoph Janker na de partij tegen Borussia Mönchengladbach. Puntenaftrek had echter ook gekund.

De Duitse voetbalbond (DFB) was eerst van plan Hoffenheim enkele punten af te trekken, maar heeft dan maar besloten een boete te geven omdat er volgens de revelatie fouten zitten in de anti-doping-richtlijnen van de bond. De DFB kon dit niet weerleggen, waardoor de maximale straf een geldboete was. Voor de Duitse voetbalbond was het wel een les, want volgend seizoen veranderen ze de regels.

Bondsvoorzitter Rainer Koch komt met het zogenaamde 'Chaperon-systeem' op de proppen. Dit houdt in dat er meteen na de wedstrijd iemand de voetballers meteen moet begeleiden naar het lokaal waar het dopingplasje afgeleverd moet worden. Dit systeem is in het wielrennen al ingevoerd. Nu is het nog mogelijk dat tussentijds de kleedkamer bezocht kan worden.

Dat was onder meer ook het geval voor Andreas Ibertsberger en Christoph Janker want ze verschenen tien minuten te laat in het dopinglokaal. De twee komen er overigens zonder straf vanaf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21812 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties