Thorne: 'Meer tijd nodig om Moeskroen te helpen'

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Thorne: 'Meer tijd nodig om Moeskroen te helpen'

Vanavond is de kans verre van onbestaande dat Excelsior Moeskroen niet langer meer bestaat. LDH heeft de mogelijke investeerder uit Australië opgezocht, David Thorne, en die klonk alvast niet bijster hoopvol.

"Het is pas vorige week dinsdag dat ik voor het eerst gesprekken heb gevoerd met Excelsior Moeskroen. Voor de vergadering vanavond start, kunnen we niets uitwerken. Dat is echt onmogelijk. Ze moeten bij de club eerst zelf het puin ruimen voor we iets kunnen doen en een deal hebben. Er is dus meer tijd nodig. Als dat lukt, kan alles nog", zegt David Thorne vandaag.

Excelsior Moeskroen moet vandaag twee miljoen euro op tafel kunnen leggen. "Om de toekomst te verzekeren, moet die schuld helemaal weggezuiverd worden. Bovendien moet de club weer eigenaar worden van zijn stadion", aldus nog Thorne.

Ex-preses Edward Van Daele is alvast heel negatief gestemd. "Ik geloof niet in exotische firma's die plots een bom geld willen investeren. Toen ik in 2005 voorzitter werd, stond de club 12,8 miljoen euro in het rood. In een paar jaar tijd zijn we erin geslaag daar 4,6 miljoen euro van af te doen. Toen Jean-Pierre Detremmerie achter mijn rug met een Kazakse misdadiger onderhandelde, stapte ik op. Jean-Pierre Dufermont nam dan over, maar die kon de kar niet meer trekken. Ik vrees dat we vanavond het einde van de club meemaken", besluit Van Daele.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties