Biebauw: "Bekerwinst vier ik met een fles limonade"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Biebauw: "Bekerwinst vier ik met een fles limonade"
Foto: © SC

Wouter Biebauw staat zaterdag oog in oog met SV Roeselare, de club waar hij zes jaar voor speelde. De Kortrijkzaan wil revanche voor de nederlaag uit de heenronde en kan met zijn verre uittrapppen een belangrijke rol spelen.

De sfeer is uitstekend op KV Mechelen. De knappe reeks in de competitie, 16 op 18, en het eerste lentezonnetje stemmen Peter Maes goedgezind. Na een verlengd weekend gunt de Mechelse trainer zijn spelers een extra vrije middag. Die wordt ingezet met een potje poker in het spelershome. Ook Wouter Biebauw speelt graag een spelletje mee, maar is in tegenstelling tot veel collega-voetballers niet gefascineerd.

De 24-jarige West-Vlaming verblijft sinds zijn verhuis naar het Antwerpse in Leuven, maar zag in bijna tien maanden tijd amper vijf keren de cafémuren in de nationale bierstad. De immer rustige Biebauw lust zelfs geen gerstenat. De doelman is een zoetebek en verkiest Malibu. In zijn uitspraak is Biebauw niet op zijn West-Vlaamse roots te betrappen, maar in de keuken moet hij kleur bekennen: vlaamse boerenkost komt op nummer één.

Ontwikkeling

“Ik had niet verwacht dat ik dit seizoen zoveel zou spelen. Ik was naar hier gekomen met om te leren van Olivier Renard met de gedachten op volgend jaar gericht. Ik kan alleen maar tevreden zijn. Dit is positief voor mijn ontwikkeling. Alleen door wedstrijden met druk te spelen, kan je zelf beter worden. Spijtig genoeg pakken we nog veel doelpunten. Dat is het nadeel van ons positief spel. Wij willen altijd vooruit spelen. Ons systeem is dus verantwoordelijk voor de vele tegendoelpunten. Maar zolang dat we punten pakken, mogen we tevreden zijn.”

Het leerproces

“Dankzij Jurgen Sierens ben ik mentaal sterker geworden. Hij heeft zoveel zelfvertrouwen en is in zijn doel niet te ontwrichten. Ik zet me nu veel sneller over foutjes dan vroeger. Van Renard heb ik beter leren meevoetballen en ben ik ook explosiever geworden. Op Mechelen trainen we heel hard. Iedere dag komen de doelmannen anderhalf uur vroeger op de club aan en gaan we naar de fitness. Eerst 20 tot 25 minuten lopen en dan krachttraining. Conditioneel staan we heel goed.”

Het wapen van Biebauw

“Mijn verre uittrappen zijn een wapen als we er achterin moeilijk uitgeraken. We gaan er echter niet specifiek op trainen. We kijken wel naar waar we de meeste duels kunnen winnen. Tegen Anderlecht probeerden we Jan Polak te mijden. Maar het is niet dat Julien (Gorius, nvdr.) en Bjorn (Vleminckx) speciale looplijnen krijgen bij een uittrap. We proberen er altijd eerst voetballend uit te komen.”

Revanche

“De wedstrijd tegen Roeselare blijft speciaal, maar ik wil revanche voor de verloren wedstrijd in de heenronde (1-2 voor Roeselare, nvdr.). Dat was een grote ontgoocheling voor mij. Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden want er staat een volledig andere ploeg. Geen team om naar tweede klasse te zakken. Deze wedsrijd wordt moeilijker dan thuis tegen Anderlecht. Hopelijk redt Roeselare zich nog. Het is een mooie ploeg met een uitstekende accomodatie. Dat is zeker iets dat gezien mag worden. Jammer dat ze het in de heenronde zover hebben laten komen.”

Tweede bekerwinst

“Ik heb één keer in mijn leven de Beker van België gewonnen. Met de jeugd bij KV Kortrijk. Dit is natuurlijk een heel ander verhaal. Als speler op de Heyzel staan, daar droomt iedereen van. Bij KV Mechelen is iedereen er ook mee bezig. Het kan een manier zijn om KV terug op de voetbalkaart te zetten. Een beloning voor iedereen wie bezig is met deze ploeg en de supporters die er hun geld hebben ingestoken. Bekerwinst zal ik niet vieren met champagne. Misschien doe ik alsof, maar ik lust het eigenlijk niet. Net als bier. Geef mij dan maar een fles limonade. En dan Europees, amai ... Met Roeselare heb ik al vier wedstrijden Europees gespeeld. Dat was een schitterende ervaring.”

Doelman op overschot

“Er moet deze zomer een doelman vertrekken. We zitten met vier goede keepers. Dat is nefast voor de moraal. Ik voel me hier geappreciëerd en gerespecteerd, maar als Renard of Devriendt niet vertrekken, dan zoek ik misschien wel een andere ploeg op. Al hou ik er rekening mee dat ik blijf. Op termijn wil ik wel naar het buitenland. Ik wil de wijde wereld intrekken. Ik ben niet de persoon die zich op één provincie wil vastpinnen.”

Bjorn Vleminckx

“Die is aan zijn beste seizoen bezig. Hij zit bij de perfecte ploeg. Deze club is gewoon voor hem gebouwd. KV Mechelen staat op zijn lijf geschreven en de supporters houden van zijn mentaliteit. Dit is niet zijn laatste seizoen hier. En als hij zich verzorgt, kan hij binnen enkele jaren zeker een stap hogerop zetten.”

Romantische Mister Gadget

“Ik ben een gadget man. Onlangs heb ik een nieuwe Iphone met internet 3G gekocht. Ik gebruik dat constant. Deze week zat ik nog op een concert van Marco Borsato, een verrassing voor mijn vriendin, en ik heb meteen een foto doorgestuurd naar huis. Ik ben wel iemand die graag voor een verrassing zorgt. Soms ben ik rustig, maar de andere dag ben ik een echte romanticus.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties