Sterk België kraakt Griekse defensie in slotfase

Jeroen Pyl
| 1 reacties

België heeft tegen Griekenland een enorme stap gezet naar de kwalificatie voor het EK 2010 in Hongarije. De Rode Duivels bogen een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege en voeren op basis van het doelpuntensaldo hun kwalificatiegroep aan voor Servië.

De Belgen namen de wedstrijd meteen in handen, maar vonden geen opening in de stugge Griekse organisatie. Bij de eerste counter was het meteen raak voor Griekenland. Via een Belgisch been rolde de bal ideaal in het pad van Gkaifyllias, die niet twijfelde: 0-1.

België was niet van slag. Marco Ferrian zette zich door op links en schotelde Karim Chaibai een niet te missen kans voor: 1-1. Vijf minuten later toonde diezelfde Chaibai alweer zijn opportuniteit. Zico haalde uit van ver en de Algerijnse Belg was er als de kippen bij om in de rebound zijn vijfde treffer van het toernooi tegen de netten te prikken: 2-1 aan de pauze.

Na de rust kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. België dicteerde de wet en een uitstekende Yassine Achabar bracht het publiek in vervoering met knappe dribbels en splijtende passes. De 20-jarige F.T. Antwerpen-speler forceerde in de 33ste minuut de definitieve beslissing.

Achabar gaf de bal perfect mee aan aanvoerder Karim Bachar (foto) die de vrijstaande El Haoual bediende: 3-1 en boeken toe voor de Grieken. Uiteindelijk gunde Achabar ook Bachar zijn doelpunt na een mooie een-twee in de 36ste minuut.

Met de tweede zege tellen de Rode Duivels net als Servië zes punten. Op basis van het 10-1 doelpuntensaldo gaat België echter aan de leiding. Een gelijkspel tegen Servië volstaat nu voor een rechtstreekse kwalificatie.