Kompany krijgt Europees voetbal in het vizier

Steurbaut Kersten

Vincent Kompany mag bij Manchester City de degradatiezorgen definitief opbergen. De Belgische verdediger krijgt zelfs uitzicht op Europees voetbal na een zege tegen Sunderland.

Manchester City won met 1-0 van Sunderland dankzij een doelpunt van Micah Richards. George McCartney werd bij de bezoekers al na een kwartier met rood naar de kleedkamers gestuurd. Robinho miste na 20 minuten een strafschop.

Kompany, die een tijdje met de teen sukkelde, speelde 85 minuten mee. Manchester City wordt in het klassement tiende op drie punten van Wigan, dat met 1-0 won van Hull City. Wigan staat zevende, een plaats die recht geeft op Europees voetbal.

Liverpool vernederde Aston Villa met 5-0. Aanvoerder Steven Gerrard scoorde drie keer. Dirk Kuyt en Riera zorgden voor de andere treffers. (Lees meer)