Analyse Verrassing(en) in de maak?

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties
Verrassing(en) in de maak?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de situatie aan de kop onveranderd bleef, lijkt er een onverwachtse afloop voor plaats 4 te komen. Fiorentina en Roma zijn op achtervolgen aangewezen: Genoa staat op de pole position om het fel begeerde ticket voor de CL binnen te rijven.

Juventus maakte indruk in Rome: 1-4 laat weinig aan de verbeelding over. Roma had weliswaar te kampen met een overvloed aan blessures en schorsingen, maar dat is een excuus dat Juventus al een heel seizoen kan gebruiken. Dat moet voor alle Juventini toch enorm knagen: met een fitte(re) kern deden de Bianconeri wellicht nog mee voor alle prijzen. Niemand in Turijn geeft de strijd om de scudetto al op, maar gezien het relatief makkelijke programma van Inter wordt het toch bijzonder moeilijk om de 7 punten achterstand nog goed te maken. Ook al komt de leider nog naar het Stadio Olimpico.

Inter stond zondag onder druk om Juve af te houden, want de Bianconeri wonenn zaterdag al van Roma en kwamen dus even tot op 4 punten terug. De Nerazzurri pakten evenwel hun gemakkelijkste zege van het seizoen: na 10 minuten stond het al 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Tegen het einde van de match kreeg het nietige Reggina nog wel kansen, maar daar zal de verminderde concentratie na de 3-0 wel voor veel hebben tussengezeten.

Het enige slechte nieuws viel na de match te noteren, toen Ibrahimovic (foto) bij een interview erg mysterieus bleef over zijn toekomst. Een topploeg mag niet afhankelijk zijn van 1 speler, maar neem de Zweed weg bij Inter en de Nerazzurri tellen gegarandeerd een pak punten minder. Ibra scoorde tegen Reggina zijn 18e en 19e doelpunt van het seizoen en hees zich daarmee op gelijke hoogte van Di Vaio aan de kop van de doelschuttersstand. Voor iemand die in het begin van zijn Italiaanse carrière het verwijt kreeg te weinig te scoren voor een spits toch erg mooie cijfers. Het blijft jammer dat hij bij de echte (Europese) topmatchen slechts een schim van zichzelf is.

Coach Spalletti stelde de Roma-aanhang enkele weken terug gerust: zijn Giallorossi zouden de vierde plaats zeker pakken. Ondertussen moesten de Romeinen niet enkel Fiorentina laten voorgaan, maar het grote gevaar komt uit Genua. De Rossoblu van Genoa tellen al 5 punten meer dan Roma en zitten zelfs bijna Milan, derde in de stand, op de hielen. Na het gelijkspel in Napoli - waar de Rossoneri overigens goed wegkwamen, toen een doelpunt van Hamsik onterecht voor buitenspel werd afgekeurd - heeft Milan maar een bonus van 4 punten meer op de verbazende Grifoni.

Milito (foto), dé man van de eerste competitiehelft, schittert nu veel minder, maar dat wist de pleg goed op te vangen, net zoals het uitvallen van Thiago Motta. De spelmaker leek onmisbaar, maar ook zonder hem werden Cagliari en Udinese aan de kant gezet. Voor het Italiaanse voetbal mag een Champions Leagueticket voor Genoa dan misschien een vergiftigd geschenk zijn, in Ligurië hoeven ze daar uiteraard geen rekening mee te houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties