Cavens houdt Lierse in spoor van Sint-Truiden

Steurbaut Kersten

Lierse houdt de druk op Sint-Truiden hoog. De Pallieters wonnen voor eigen volk eenvoudig van Ronse. Tomasz Radzinski liet de kans liggen om de score nog hoger te laten oplopen.

De wedstrijd begon uitstekend voor Lierse. In een zinderende openingsfase nam de thuisploeg meteen het initiatief. Met succes. Na elf minuten opende Jurgen Cavens de score. Serrif El Baily bracht na een mooie dubbelpass met Abdel Wahed het leer voor doel. Tussen drie Ronse-verdedigers duwde Cavens het leer zachtjes voorbij doelman Anthony Cottier.

Foutje Frans

Lierse domineerde de wedstrijd en liet het leer goed rondgaan. De bezoekers beperkte zich tot verdedigen en hoopten op een scherpe tegenaanval om Lierse te bedreigen. De Pallieters brachten de Oost-Vlamingen echter zelf terug in de wedstrijd. Frederic Frans speelde het leer veel te kort terug op Vladan Kujovic. Kevin De Broyer onderschepte het leer en schotelde de gelijkmaker op het hoofd van Gregory Fereira-Lino.

Het feest was echter van korte duur. Garry De Graef passte naar Cavens die met een subtiel hakballetje Wahed vrijspeelde. De Egyptenaar duwde het leer met buitenkantje links in de verste hoek voorbij Cottier.

Missers Radzinski

Tomasz Radzinski toonde zich sterk in de combinaties, maar voor doel stokte de machine van de Poolse Canadees. Tot drie maal toe kreeg hij de kans om de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi te leggen. Evenveel keren miste hij.

Meteen na de 2-1 belandde een lobbal naast doel en net voor rust redde Cottier een poging in de korte hoek met de voet. Zijn beste kans kwam er in de tweede helft. Radzinski verscheen alleen voor doel, maar besloot recht op de Ronse-doelman. Deze kans had eigenlijk tegen de netten moeten hangen.

19

Wat bij de 35-jarige Radzinski nog misliep, lukte uitstekend bij zijn spitsbroeder Cavens. Op aangeven van de Poolse Canadees verscheen hij alleen voor doel en ging het leer er wel in. Voor Cavens de tweede van de avond, zijn negentiende van het seizoen.

De zege van Lierse kwam niet meer in gevaa. De ingevallen Wisdom Agblexo was zelfs nog dicht bij de 4-1. Hij omspeelde mooi Cottier, maar verslikte zich dan in het leer en liep knullig met de bal over de lijn.