Groen licht voor nieuw Clubstadion in zuidrand

Nico Wieme
| 15 reacties
Groen licht voor nieuw Clubstadion in zuidrand
Foto: © SC

De Vlaamse regering heeft de knoop rond het stadiondossier in Brugge doorgehakt. De nieuwe voetbaltempel van blauw-zwart zal in de zuidrand van de stad gebouwd worden.

Na meer dan twee jaar gehakketak heeft de Vlaamse regering eindelijk een beslissing genomen rond het nieuwe stadion van Club Brugge. Minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen voegde de sites van Chartreuse en Loppem samen tot een “zone voor stedelijke activiteiten met parkkarakter”.
 
“De aanpassing van het voorontwerp van het ruimtelijke uitvoeringsplan maakt een mix mogelijk van kantoren, winkels en sportfaciliteiten”, zegt Van Mechelen aan Sporza. “Zo effenen we het pad voor een nieuw opleidingscentrum én een multifunctioneel voetbalstadion.”
 
Het stadiondossier werd twee jaar lang gegijzeld door de verschillende overheden. Club wou absoluut zijn nieuwe voetbaltempel in Loppem, maar stuitte daarbij op heel wat tegenkanting. Ook het Chartreusegebied en een uitbreiding van het huidige Jan Breydelstadion behoorden tot de mogelijkheden.
 
De stad Brugge kon/wilde niet beslissen en zadelde de Vlaamse regering met het dossier op. “Door Chartreuse en Loppem samen te smelten, komt een nieuw stadion weer een stap dichterbij. We verliezen niet langer tijd in dit dossier. Het is tijd om te handelen”, aldus Van Mechelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties