Boskamp analyseert topper in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Boskamp analyseert topper in Studio 1
Foto: © SC

Studio 1 draait zondag om de twee laatste wedstrijden van de 29ste speeldag. Peter Vandenbempt ontvangt voetbalkenners Filip Joos, Johan Boskamp en Dimitri M'Buyu en heeft het met hen over de topper Anderlecht - Club Brugge.

Het programma brengt ook de hoogtepunten van het duel om Europees voetbal tussen AA Gent en Westerlo, dat eerder die avond wordt gespeeld.

Anderlecht en Standard staan samen op kop in de Jupiler Pro League. Ze hebben even veel punten, even veel gewonnen wedstrijden en even veel verloren wedstrijden. In het gevecht om het kampioenschap moeten ze puntenverlies tegen elke prijs vermijden. Dé scherprechter in die titelstrijd is Club Brugge. Op de voorlaatste speeldag gaat blauwzwart op bezoek bij Standard, maar niet voor ze aartsrivaal Anderlecht een zesde competitienederlaag hebben proberen aan te smeren. Studio 1 heeft veel aandacht voor de topper, met een ruime samenvatting, verse reacties en vakkundige analyses.

Eerder op de avond gaat Westerlo op bezoek bij AA Gent. Vorige week won Westerlo overtuigend met 1-4 tegen Genk. AA Gent raakte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Dender. Daardoor staan Gent, Westerlo en Genk samen op de vierde plaats, een positie die recht geeft op Europees voetbal. AA Gent-Westerlo is ook een duel tussen Ruiz en Ruiz. De Costa Ricaan van Gent probeert zich in de gratie te spelen van een Europese topclub, terwijl de Colombiaan van Westerlo voor de vierde keer op rij twee doelpunten wil scoren. Ook van die wedstrijd brengt Studio 1 een ruim verslag.

Dimitri M'Buyu is de Dokter Sokker van de week. De Congolese Belg was jarenlang sportief manager bij FC Brussels, tot voorzitter Johan Vermeersch hem vorig jaar op straat zette. Zondag gaat Dimitri M'Buyu weer aan het werk; hij zal zijn ideale Rode Duivels opstellen. In 1987 was M'Buyu de eerste kleurling in de nationale ploeg en ook nu belooft hij veel kleur in zijn selectie. In de wekelijkse rubriek Binneuh! spelen Leo Van Der Elst en zijn vrienden ten slotte een legendarisch doelpunt na.

Studio 1, zondag 12 april om 23.20u op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties