Gerets: "Die staande ovatie heeft mij geraakt"

Geoffrey Verbruggen
| 2 reacties
Gerets: "Die staande ovatie heeft mij geraakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets maakt zich stilaan onsterfelijk in Marseille. Na de 4-1-zege tegen Grenoble en het 2-2-gelijkspel van Lyon staat L'OM alleen eerste.

Gerets (foto) kreeg na afloop van de wedstrijd een staande ovatie van 58.000 fans. "Het was een mooi moment. Ik kreeg er rillingen van", zegt de Belgische succescoach in de Franse pers. "Ik voel hier veel liefde en respect. Het heeft me echt geraakt."

Over de wedstrijd was Gerets tevreden. "Ik ben vooral blij met de vier goals die we maakten. Dat we in extremis nog een doelpunt incasseerden, knaagt wel aan me."

Met nog zeven matchen op het programma telt Marseille één punt meer dan eerste achtervolger Lyon, maar Gerets waarschuwt voor overdreven optimisme. "Er staan ons nu twee lastige uitwedstrijden te wachten tegen Lorient en Lille", weet de Limburger.

UEFA Cup

Donderdag moet Marseille tegen het Oekraïense Shaktar Donetsk aan de slag in de return van de kwartfinales van de UEFA-beker. De Franse leider moet een 0-2-achterstand goedmaken. "Shaktar is uiteraard de favoriet, maar als ons stadion opnieuw volloopt zoals tegen Grenoble, kunnen we altijd iets meer", aldus de oefenmeester. 

"We hebben iemand met een goeie vrije trap in de benen en we moeten jongens hebben bij de keeper voor de rebound. Stilstaande fases kunnen dus beslissend zijn", besluit Gerets.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties