RFC Luik in financiële problemen

RFC Luik in financiële problemen

Het gaat niet goed met de Waalse ploegen. Na onder andere Excelsior Moeskroen, UR Namen en La Louvière bevindt nu ook RFC Luik zich in vieze papieren.

Sportief is de neo-tweedeklasser gered, maar als het financiële problemen heeft, kan de club een licentie geweigerd worden en moet de club terug naar derde klasse. Julien Gauthy, bestuurder bij RFC Luik, legt de situatie in Sud Presse uit: “Op dit moment moeten we 60 000 euro zien te vinden om te kunnen betalen wat we deze maand nog gaan moeten betalen. Daar horen ondermeer de lonen van de spelers en de belastingen bij. Het probleem is dat we dat geld in één van de komende dagen gaan moeten vinden. Met de actuele conjunctuur zal het niet gemakkelijk zijn om dat geld te vinden.”

“Ik denk dat we er niet klaar voor waren om te stijgen naar de tweede klasse. De overgang van derde naar tweede klasse is heel moeilijk. Wij hadden op het einde van vorig seizoen een klein overschot, maar dat is niet voldoende. Een overgang naar tweede klasse brengt bijkomende kosten met zich mee. We zijn onder andere overgestapt op een statuut van semi-professionalisme wat een verhoging van de lonen met zich heeft meegebracht. Ook het feit dat we zijn gestegen zonder dat we een eigen stadion hebben, heeft ons geen goed gedaan.”

RFC Luik organiseert alvast morgen, 16 april, een buitengewone Algemene Vergadering om de problematiek te bespreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties