Vålerenga haalt eerste zege binnen

viki meeuwis

In Noorwegen werd tijdens het Paasweekeinde de vierde speeldag afgewerkt. Een match was al gespeeld op woensdag acht april, namelijk die tussen Start en Rosenborg in een vooruitgeschoven wedstrijd.

In de eigen Sør Arena nam Start het op tegen Rosenborg. Start dat uit de Adecco-Ligaen terugkeerde in eerste klasse, is vast besloten om zicht te handhaven. Lange tijd lukte dat ook in de wedstrijd tegen Rosenborg maar uiteindelijk ging de ploeg thuis ten onder met 1-2. Op het half uur was Start op voorsprong gekomen via een strafschop. Mikael Lustig mocht vervroegd gaan douchen nadat hij had geprobeerd om met de handen een aanval van Bernt Hulsker af te stoppen. De daarop volgende penalty werd door Geir Fevang in een doelpunt omgezet. Het zou tot aan de rust 1-0 blijven voor Start dat een sterke eerste helft speelde. Na de rust veranderde het spelbeeld. In de 66e minuut werd Steffen Iversen ingebracht en dat bleek een goede zet want meteen zette Rosenborg Start meer onder druk. Iversen kon de bal tot bij Rade Prica krijgen die kon de bal vanop 25 meter in doel krijgen. Een goede tien minuten later kon Iversen de bal naar Alexander Tettey krijgen die de bal tussen de benen door van keeper Høie speelde. Zo won Rosenborg uiteindelijk met 1-2 uit bij Start. Met deze zege gaat Rosenborg terug aan kop in het klassement.

Vålerenga trok naar Åråsen waar het Lillestrøm partij gaf. Het was voor Vålerenga vooral belangrijk om punten te pakken en van de laatste plaats weg te geraken. De druk op de ploeg en trainer Martin Andresen was dus groot. Het geluk was aan de kant van Vålerenga dit keer toen Andre Muri een hoge bal richting doel schoot. Bengt Sæternes probeerde om die in de goal te krijgen maar Oliver Occean die dat probeerde te verhinderen schoot de bal ongelukkiger wijze in eigen doel. Met wat geluk kwam VIF in de 23e minuut dus op een 0-1 voorsprong. Zowel de bezoekers als de thuisploeg zagen nog voor de rust enkele spelers uitvallen. Zo verliet Mohammed Abdellaoue bij Vålerenga nog voor de rust het veld met een blessure en moest ook Bjørn Helge Riise en Stian Ringstad voortijdig gaan rusten met een blessure. Na de rust bleven de kansen zich opstapelen voor beide kanten zonder dat er echter een doelpunt viel. In de slotfase werd Daniel Fredheim Holm vervangen door Mostafa Abdellaoue en dat bleek een gouden zet te zijn. Mos stond amper twee minuten op het veld toen hij de bal voorbij een verdediger van Lillestrøm kreeg en voorbij keeper Otto Fredrikson. In de toegevoegde tijd kon Frode Kippe de eer redden voor Lillestrøm maar de overwinning was voor VIF dat de eerste zege van het seizoen binnenhaalde. Een goede zaak want VIF kan de rode lantaarn geven en klimmen naar de dertiende plaats met vier punten.

Molde kreeg Sandefjord op bezoek. Op het eerste zicht geen al te moeilijke klus voor Molde dat een sterke seizoensstart kende. Deze wedstrijd betekende echter wel het einde van de zegereeks die Molde had ingezet. In de zevende minuut stuurde Martin Jensen een vrije trap naar de linkerkant van het veld. Samir Saric die geheel vrij stond kon de bal makkelijk in doel werken. Sandefjord kwam zo al vlug op voorsprong. Molde nam over en kon enkele goede kansen afdwingen. Iets voor het kwartier was het Espen Bugge Pettersen die een goede kopbal van Mame Biram Diouf moest afwenden. Diouf zou echter iets later revanche nemen en de 1-1 gelijkstand op het bord zetten. Zijn landgenoot Makthar Thioune kwam nog dichtbij de 2-1 maar Bugge Pettersen kon de bal in corner werken. Op het half uur kwam Pape Pate Diouf gevaarlijk voor doel maar de afwerking liet te wensen over. In de eerste helft volgden nog een reeks kansen die door de spelers van Molde echter niet in doelpunten werden omgezet. Ook na de rust bleeft de druk van Molde gehadhaafd maar verder dan een 1-1 gelijkspel geraakten beide ploegen niet. Molde staat nu op de tweede plaats met tien punten, evenveel als Rosenborg maar met een slechter doelsaldo.