Preud'homme ziet geen voordeel in Genkse crisis

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Preud'homme ziet geen voordeel in Genkse crisis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond openen RC Genk en AA Gent in de Cristal Arena de dertigste speeldag in een belangrijk duel om Europees voetbal. Bij de thuisploeg is het crisis, maar Gent-trainer Michel Preud'homme (foto) ziet dit niet als een voordeel.

Vanavond is een belangrijke avond voor RC Genk en AA Gent in de strijd om Europees voetbal. Voor de bezoekers uit Oost-Vlaanderen kan winst betekenen dat ze zes punten uitlopen op de Limburgse concurrent. Bovendien kan AA Gent zo revanche nemen voor de tumultueuze bekeruitschakeling van enkele maanden geleden.

"De manier waarop de bekeruitschakeling tot stand is gekomen, zal altijd bij mij blijven hangen. Het is niet de fout van RC Genk dat het toen zo gelopen is. Er waren andere factoren in het spel", waarmee Michel Preud'homme duidelijk verwijst naar scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo. "Voor mij was die uitschakeling een grote ontgoocheling, de zwartste bladzijde van dit seizoen", gaat de Gent-oefenmeester verder in GvA en HLN.

Michel Preud'homme ziet de crisis bij Genk niet als een voordeel voor de wedstrijd van vanavond. "En we moeten ook niet focussen op het feit dat er bij hen een piepjonge doelman in de goal staat. Die gasten van zestien jaar zijn een stuk rijper dan die van vroeger. Hun zwakke punt zal nu niet ineens in het doel te vinden zijn. Wij moeten vanavond gewoon ons spel spelen. Het gaat goed, maar de weg is nog lang met drie zware verplaatsingen voor de boeg", besluit Preud'homme.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties