Wolfsburg krijgt moeilijke opdracht

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg krijgt moeilijke opdracht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend zijn de teams uit de Duitse eerste klasse toe aan de 28e speeldag. Leider Wolfsburg krijgt het bezoek van Leverkusen en dat belooft dus een moeilijke wedstrijd te worden. Onderaan is het voor Karlsruhe zo stilaan alles of niets.

Wolfsburg kan concurrentie onder druk zetten

Wolfsburg is zaterdag al gastheer voor Leverkusen, de negende in de stand, maar uiteraard geen makkelijke tegenstander. Als de leider die partij tot een goed einde brengt, zet het de titelconcurrenten onder druk. Hamburger SV en Hertha BSC komen namelijk zondag pas in actie. HSV ontvangt Hannover. Dat team kan na vorige week iets vrijer ademen. Hertha BSC krijgt dan weer het bezoek van Werder Bremen, een ploeg die in de halve finales van de UEFA Cup staat, maar in eigen land niet verder komt dan de rechterkolom. 

Bayern München speelt net als Stuttgart ook op zaterdag. Stuttgart trekt naar Köln terwijl Bayern zich geen uitschuiver kan veroorloven op het veld van degradatiekandidaat Bielefeld. 

Alles of niets

Voor de staartteams breken de weken van de waarheid aan. Zeker voor rode lantaarn Karlsruhe. KSC is momenteel zes punten verwijderd van een veilige plaats. Komend weekend moet het eigenlijk winnen van Hoffenheim. Dat lijkt geen onmogelijke opgave, want de promovendus is het noorden helemaal kwijt en verloor vorige week in eigen huis van Bochum. Datzelfde Bochum hoopt een vervolg te breien aan de stunt van vorige week en krijgt zaterdag het bezoek van buur Dortmund. 

Ook Cottbus en Gladbach vechten nog tegen de degradatie. Beide teams delen de voorlaatste plaats. Cottbus probeert vrijdagavond al punten te verzamelen op het veld van Schalke. Een dag later heeft Gladbach hetzelfde doel voor ogen in Frankfurt. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties