Deschacht: "Wij worden te streng beoordeeld"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Deschacht: "Wij worden te streng beoordeeld"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht kan met Anderlecht zijn vierde landstitel vieren. Niemand bij paars-wit is beter geplaatst om de evolutie van de Brusselaars te beoordelen.

Anderlecht krijgt regelmatig het verwijt dat de club de voorbije jaren aan kwaliteit heeft moeten inboeten. Deschacht gaat niet akkoord. “De kwaliteit van de spelersgroep is niet minder dan pakweg zes jaar geleden”, zegt de verdediger in HNB.

“Alleen ging de bal toen iets vlotter binnen en hielden we makkelijker de nul. Ik vind dat we tegenwoordig te streng worden beoordeeld. Iedereen verwacht dat wij over elke tegenstander walsen met offensief voetbal. Als we dan eens tactisch en teruggetrokken spelen, spreekt iedereen er schande over.” 

Deschacht vergelijkt met het buitenland. “Geen enkele ploeg loopt nog zomaar over zijn tegenstander. Kijk maar hoe moeilijk Manchester United het had tegen Porto. Er zijn weinig ploegen die constant op het hoogste niveau spelen.”

Na het ontslag van René Vandereycken mag Deschacht weer hopen op een stek bij de Rode Duivels. “Ik ben altijd van de nationale ploeg blijven dromen. Tijdens zijn periode als bondscoach selecteerde hij meer dan zestig spelers.”  

“Ik verdiende het zeker om daar minstens één keer bij te zijn.  Maar ik ga nu niet te luid roepen. Wie weet roept de volgende bondscoach mij ook niet op.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties