Wolves promoveert naar Premier League

Kevin Vanbuggenhout

Met Wolverhampton is de eerste ploeg bekend die volgend seizoen de overstap maakt van The Championship naar de Premier League. Na een 1-0 zege tegen QPR zijn de Wolves zeker van promotie.

Wolverhampton Wanderers, kortweg Wolves genoemd, haalde zaterdag de promotie binnen door Queen Park Rangers' met 1-0 te kloppen. In de aanvangsfase ging het spel vlot op en neer. Langzamerhand nam Wolves dan toch de bovenhand en ging de thuisploeg doordrukken. Voor de rust bleef dit zonder resultaat.

In de eerste minuut van de tweede helft was het wel prijs. Na goed voorbereidend werk van Andy Keogh maakte clubtopschutter Ebanks-Blake er van dichtbij 1-0 van. Voor Ebanks-Blake was het al het 25ste doelpunt van het seizoen. Na dat doelpunt verliep de wedstrijd behoorlijk evenwichtig, met QPR dat het meeste initatief nam. Wolves kroop door het oog van de naald toen een afgeweken schot van Rowan Vine op de dwarslat belandde. Wolverhampton hield stand in een uitverkocht Molineux en mocht de promotie vieren. Wolverhampton keert voor het eerst sinds 2004 terug naar de Premier League.

Wolves-trainer Mick McCarthy was uiteraard door het dolle heen. "De woorden brilliant en fantastisch schieten nog tekort om dit te omschrijven. Mooi dat Ebanks-Blake de goal van de promotie maakt, hij verdient het. Het is een geweldige speler" aldus McCarthy. Wolverhampton heeft in de resterende twee wedstrijden nog 1 punt nodig om ook kampioen te worden in de Engelse tweede klasse.