AZ wil schaal niet ontvangen in de ArenA

Mathias Dumarey
| 1 reacties
AZ wil schaal niet ontvangen in de ArenA

AZ Alkmaar zal de kampioenenschaal toch niet overhandigd krijgen in de Amsterdam ArenA. Het bestuur van de club heeft gevraagd om de uitreiking uit te stellen tot de laatste speeldag wanneer SC Heerenveen op bezoek komt.

Het bestuur van AZ Alkmaar vindt het beter dat het kampioenschap kan gevierd worden bij de eigen supporters. Daarom is gevraagd aan de KNVB om de kampioenenschaal uit te reiken op de allerlaatste speeldag van de competitie. De supporters van Ajax Amsterdam, de komende tegenstander van de kersverse landskampioen en aartsrivaal, hoeven de vernedering dus niet te ondergaan. "We vonden het een redelijk verzoek van AZ om het protocol te wijzigen", aldus KNVB-directeur Henk Kesler.

Voor trainer Louis Van Gaal hoefde de verschuiving van de uitreiking niet. Hij liet na de nederlaag tegen Vitesse Arnhem zaterdagavond al verstaan dat hij er niets zou op tegen hebben het kampioenschap te vieren in het stadion waar hij zelf jarenlang werkte. De wedstrijd van AZ Alkmaar tegen SC Heerenveen staat gepland op 10 mei en is de laatste officiële wedstrijd van de club dit seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties