De Sutter: "Meer oefenen op de afwerking"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
De Sutter: "Meer oefenen op de afwerking"
Foto: © SC

Tom De Sutter werd zondagavond nog eens Tom De Schutter. Met zijn zevende doelpunt in paars-witte loondienst hield hij Anderlecht samen met Standard aan de leiding in eerste klasse.

Tijdens de winterstop werd De Sutter nog naar Anderlecht gehaald als doublure van Nicolas Frutos, maar door de blessurelast van de Argentijn werd de Rode Duivel meteen voor de leeuwen van het Astridpark geworpen. De 23-jarige Oost-Vlaming slaagde met brio en heeft zichzelf ondertussen opgeworpen tot een onmisbare schakel in het geheel van Ariël Jacobs.

 

Collectief

 

De Sutter zelf blijft er bescheiden onder. “We staan met drie jongens vooraan. Het maakt niet uit wie ze erin trapt”, herhaalt hij wanneer hij door vier verschillende tv-stations voor de camera wordt gehaald. “Dat hoort zo als je de ster van de ploeg bent”, grijnst hij.

 

“Dat ik na drie wedstrijden nog eens scoor, geeft me wel vertrouwen. Maar het enige wat telt, is dat de ploeg drie punten pakt. Met het collectief zit het trouwens heel goed. Iedereen gaat au fond en wil absoluut de titel halen. Met die mentaliteit kunnen we de titel niet meer mislopen.”

 

Oefenen op afwerking

 

“Hopelijk gaat de bal er de volgende keer wel wat sneller in, want de score had vandaag wel wat hoger mogen oplopen. We hebben zeker 12-13 open doelkansen gecreëerd. Op training gaan ze goed binnen, maar we zullen toch nog iets meer moeten oefenen.”

 

De Sutter creëerde er zelf drie, maar scoorde slechts één keer. Vooral de lobbal over Yves De Winter had beter verdiend. “Als ik ze er allemaal intrap, dan speelde ik niet bij Anderlecht, maar bij een topclub”, lacht De Sutter.

 

Standard

 

“We zijn volledig klaar voor de laatste vier wedstrijden. Iedereen voelt zich ook goed in het systeem met meer druk naar voren en we houden al vier keer op rij de nul. Als groep werken we heel volwassen onze wedstrijden af.”

 

Anderlecht moet de volgende twee wedstrijden wel na Standard afwerken. Bij winst van de Rouches wordt de druk ieder keer groter. “Dat maakt geen verschil”, relativeert De Sutter. “Als je als eerste of als tweede speelt, er is altijd evenveel druk. Je weet nooit wat de dag erna kan gebeuren.” (AN)

 

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties