Hammarby wint van stadsrivaal Djurgården

viki meeuwis
| 1 reacties

In Zweden werd afgelopen weekend de vierde speeldag afgewerkt in de Allsvenskan. Een van de toppers was het duel tussen stadsrivalen Hammarby en Djurgårdens IF, beide ploegen uit de hoofdstad Stockholm. Die wedstrijd werd gisterenavond afgewer

Geen van beide ploegen heeft in de afgelopen wedstrijden echt weten overtuigen. Het was uiteindelijk Hammarby dat van een 0-1 achterstand wist terug te komen en de eindstand wist vast te leggen op 3-1. Het was in de twaalfde minuut dat Djurgården op voorsprong wist te komen via een doelpunt van Toni Kuivasto, op aangeven van Johan Oremo. Net als altijd was ook deze match er een waarbij de supporters zich lieten gelden. Vijf minuten na de eerste goal moest de match even stil gelegd worden omdat supporters verschillende zaken op het veld gooiden. De match werd voortgezet en het leek alsof er ineens een ander Hammarby op het veld stond. In de 21e minuut kon Nathan Paulse de bal over keeper Pa Dembo Touray in doel krijgen met een lob. De bal kwam eerst op de dwarslat terecht en ging daarna een zevental centimeter over de doellijn. Het was wel degelijk een doelpunt maar scheidsrechter Johannesson nam het zekere voor het onzekere en keurde het doelpunt af. Op het half uur konden de fans van Hammarby dan toch juichen. Emil Johansson tekende voor de gelijkmaker. Na de rust was het nog steeds Hammarby dat het hoge woord voorde. Eerst kon Charlie Davies de 2-1 binnenwerken en in de slotfase kon Fredrik Söderström er 3-1 van maken. Voor Djurgården ziet het er penibel uit want met slechts vier punten uit evenveel wedstrijden presteert het ondermaats.

Zondag speelde Elfsborg uit bij Gefle. Elfsborg is ook dit jaar een van de favorieten maar had het in de eerste helft moeilijk met Gefle. Al in de 20e minuut kwamen de bezoekers op achterstand nadat Hans Berggren op aangeven van Jawo de bal in doel had gewerkt. Net voor het einde van de eerste helft slaagde Mattias Florén erin om de gelijkmaker in doel te werken. Lange tijd zag het ernaar uit dat beide ploegen tevreden moesten zijn met een puntje maar in de toegevoegde tijd kon Anders Svensson de overwinning alsnog opeisen voor Elfsborg door de bal onhoudbaar voor keeper Hugosson in de verste hoek te schieten. Elfsborg staat nu met acht punten op de vierde plaats, dat zijn er twee minder dan leider Malmö.

Malmö kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen Trelleborgs maar het ene puntje was genoeg om voorlopig de leiding in het klassement over te nemen. AIK staat nu op de tweede plaats na een 3-2 overwinning uit bij Brommapojkarna, eveneens uit Stockholm, dat aan een verassende sterke seizoensstart bezig is. In de tweede minuut kon Lundberg er 0-1 van maken voor AIK maar luttele minuten later was het de beurt aan Olof Guterstam (ex-Brussels) om de gelijkmaker binnen te schieten. Met 21 minuten gespeeld stond AIK plots op een 2-1 achterstand na een doelpunt van Imad Chhadeh. Obolo, die voor de assist bij het eerste doelpunt had gezorgd, kon op het half uur de 2-2 op het bord zetten. In de toegevoegde tijd zorgde hij voor nog een assist waardoor Jagne de winning goal in doel kon schieten.