Vandenhaute noemt aandeel in Anderlecht voorbarig

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Vandenhaute noemt aandeel in Anderlecht voorbarig

HLN pakte vanochtend uit met het nieuws dat Wouter Vandenhaute zich zou willen inkopen bij Anderlecht van zodra de bedrijfsstructuur is veranderd van een vzw naar een nv. Vandenhaute reageerde vandaag en noemde die speculaties absoluut voorbarig.

Wouter Vandenhaute staat bekend als een Anderlecht-supporter en als de bedrijfsstructuur verandert in een nv, zou hij negen procent van de aandelen willen hebben. 51 procent zou in handen blijven van de huidige voorzitter Roger Vanden Stock, waardoor hij nog alle beslissingsmacht behoudt. De overige 40 procent zouden eigendom zijn van Alexandre Van Damme, topman bij AB Inbev en met een vermogen van anderhalf miljard euro één van de rijkste Belgen.

De redactie van Sporza heeft deze ochtend uit goede bron vernomen dat de speculaties rond de mogelijke investering van Wouter Vandenhaute zeer voorbarig zijn. De topman van het productiehuis Woestijnvis heeft zich de jongste jaren wel steeds meer geprofileerd in de sportwereld. Zo kocht hij al een aantal wielerwedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Brussel en de Omloop Het Nieuwsblad op.

Opvallend in de nieuwe structuur zou wel de afwezigheid van Philippe Collin zijn, de huidige secretaris-generaal. Hij zou zich in de toekomst meer concentreren op zijn werk bij de voetbalbond, waar hij voorzitter is van de Technische Commissie, die momenteel op zoek is naar een nieuwe bondscoach. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties