Pepe kan 38 wedstrijden geschorst worden

Mathias Dumarey
| 18 reacties
Pepe kan 38 wedstrijden geschorst worden

Pepe, de fel geplaagde verdediger van Real Madrid, kan 4 tot 38 wedstrijden geschorst worden na zijn verwerpelijke actie tegen Getafe. De Portugese international schaamt zich momenteel diep over zijn daden.

Pepe bekent schuld na zijn optreden tegen Getafe. "Het zijn de ergste dagen uit mijn leven. Ik heb de beelden teruggezien en herken mezelf niet. Dit is niet de Pepe die iedereen kent. Ik heb echt geen verklaring voor mijn gedrag", aldus de Portugees in Marca.

"Op dit moment heb ik echt geen zin meer om te voetballen. Ik snap het gewoon niet. In een paar seconden tijd verloor ik mijn zelfbeheersing. Ik weet niet welke straf ik mag verwachten. Mijn schuldgevoel is al een straf op zich. Als ik inzie dat ik niet meer in staat ben om te voetballen, zal ik mij moeten richten op een ander beroep", gaat de international verder.

Dinsdagavond had Pepe in de slotfase van het duel tegen Getafe tegenstander Francisco Casquero ten val gebracht in het strafschopgebied. Enkele seconden later bekoelde hij zijn woede op het lichaam van de Getafe-aanvaller. Eerste raakte hij diens benen, dan zijn onderrug. De scheidsrechter trakteerde hem terecht op een rode kaart.

Voor die rode kaart zal Pepe sowieso een schorsing krijgen en hij riskeert nog een extra schorsingsdag voor het betreden van het veld nadat Gonzalo Higuaín de 3-2 had aangetekend. Verwacht wordt dat Pepe niet meer zal spelen dit seizoen. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond kan hem vier tot 38 wedstrijden schorsen.





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties