Straf doet Southampton wegzinken naar derde klasse

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Straf doet Southampton wegzinken naar derde klasse

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat van kwaad naar erger met de Engelse club FC Southampton. De club moet volgend seizoen aantreden in de Engelse derde klasse na een straf van de FA. Die straf kwam er na de grote financiële problemen die de club heeft.

FC Southampton moet volgend seizoen in derde klasse aantreden en bovendien begint de club het seizoen met tien strafpunten. De club zou waarschijnlijk sowieso degraderen want het staat ook al op degraderen in The Championship. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en de Zuid-Engelsen hebben een achterstand van vier punten op FC Barnsley, de eerste ploeg die nog veilig is.

Mocht Southampton zich alsnog kunnen redden in competitieverband, dan zal de club sowieso tien strafpunten krijgen, maar dan start de club volgend seizoen gewoon met nul punten. De straf heeft de Engelse voetbalbond opgelegd omdat Southampton Leisure Holdings onlangs op de fles ging. Voor 31 maart hadden nieuwe geldschieters zich moeten aandienen om dit debacle te voorkomen, maar dit gebeurde niet. Southampton staat nog altijd op de rand van het faillissement en met de nieuwe degradatie wordt de club nog minder aantrekkelijk voor potentiële investeerders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties