Gilardino ziet verhuis naar Lyon niet zitten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gilardino ziet verhuis naar Lyon niet zitten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alberto Gilardino (foto) stond in de belangstelling van Olympique Lyon, maar de Italiaanse aanvaller heeft de regerende Franse landskampioen laten weten niet weg te willen bij Fiorentina. Hij wil zijn contract tot 2013 uitdienen in Firenze.

France Football pakte gisteren uit met het nieuws dat Olympique Lyon geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Alberto Gilardino. De 26-jarige Italiaan zou Karim Benzema eventueel moeten opvolgen in het Stade Gerland. In de voorbije wintertransferperiode zou Lyon overigens een bod gedaan hebben van twintig miljoen euro, maar dat zou door Fiorentina zijn afgewezen.

"Frankrijk is een mooi land en Olympique Lyon een mooie club, maar ik voel mij in Firenze echt op mijn gemak. Fiorentina heeft een interessant project voor de volgende jaren en daar wil ik nog lang deel van uitmaken", liet Gilardino weten op een persconferentie.

Gilardino, een Italiaans international, verruilde vorige zomer AC Milan voor Fiorentina. In de modestad kwam hij vaak niet verder dan een zitje op de invallersbank. In Toscane leefde de spits weer helemaal op. Dit seizoen scoorde hij al zestien treffers waarmee hij derde staat in de topschutterslijst van de Serie A. Fiorentina jaagt momenteel ook op een plaats die recht geeft op deelname aan de Champions League. Het heeft maar twee punten achterstand op FC Genoa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties