Schalke geeft titelkansen van Bayern een knauw

Tom Drossaert
| 1 reacties

Bayern München ziet de Duitse landstitel weer een beetje verder wegglijden. Het verloor op eigen veld van Schalke 04. Leider Wolfsburg komt morgen nog in actie.

Het was Bayern dat de beste start nam, maar het morste met de kansen en daardoor kon Schalke stilaan in de wedstrijd komen. Na 20 minuten schoot Halil Altintop de bezoekers op voorsprong. Bayern kon geen vuist vormen en verloor lusteloos de wedstrijd. Bovendien zag het zijn sterkhouder Ribéry nog met rood van het veld verdwijnen. Slecht nieuws voor Bayern want de Fransman is waarschijnlijk de volgende twee matchen geschorst. Der Rekordmeister blijft steken op drie punten van leider Wolfsburg, dat morgen nog in actie komt.

Ook Hamburg deelde in de klappen. De ex-club van Vincent Kompany verloor met 2-0 op het veld van Borussia Dortmund. Met een treffer van Kehl in de eerste helft en een late penaltygoal van Frei telde het HSV uit.

Hertha en Stuttgart profiteren

Hertha Berlijn profiteerde van het puntenverlies van Bayern en Hamburg om over de landskampioen naar de tweede plaats te springen. Het won met het kleinste verschil op het veld van seizoensrevelatie Hoffenheim. Ebert scoorde net voor rust het enige doelpunt.

Ook Stuttgart nestelt zich meer en meer op de voorposten na een 2-0-overwinning tegen Frankfurt. Tien minuten voor rust opende Cacau de score. Gomez legde kort na rust de eindstand vast.

In de strijd tegen de degradatie deed Karlsruhe een uitstekende zaak. Het ging winnen op het veld van Leverkusen en blijft zo in de running voor het behoud. Het Borussia Mönchengladbach van Filip Daems en Logan Bailly komt morgen nog in actie. (GV)