Stekelenburg naar Jong Ajax verwezen

Tom Drossaert
| 0 reacties
Stekelenburg naar Jong Ajax verwezen
Foto: © SC

Maarten Stekelenburg moest maandagavond noodgedwongen in doel staan bij Jong Ajax. De doelman zei hier geen zin in te hebben, maar trainer Van Basten verplichtte hem zijn opwachting te maken bij de beloften van Ajax.

Stekelenburg meldde zich maandagochtend nietsvermoedend bij de training van de eerste ploeg, waar hij vervolgens van trainer Marco Van Basten te horen kreeg dat hij 's avonds in doel moest staan bij het beloftenteam van Ajax. De doelman was duidelijk niet opgezet met dit nieuws en maakte dit ook kenbaar aan de trainer, maar die had hier geen gehoor naar en verplichtte de Nederlandse international zijn plichten op te nemen.

 

Jong Ajax won de match met 2-0 van Vitesse en speelde kampioen in de beloftendivisie. Stekelenburg vierde niet mee tijdens het kampioenenfeest en liet duidelijk zijn misnoegen blijken. Na de festiviteiten mocht de doelman dan ook niet met de pers praten.

 

Toen Stekelenburg even later te horen kreeg dat speelminuten bij de beloftenploeg zijn kansen op speelgelegenheid bij het nationale elftal aanzienlijk verhoogden, eiste de keeper dat hij de laatste twee speeldagen bij Jong Ajax ook mocht spelen, maar dat viel bij de trainersstaf in dovemansoren. Stekelenburg startte het seizoen als titularis, maar viel na een tijd uit de gratie van trainer Van Basten. Kenneth Vermeer is nu eerste doelman bij de Amsterdamse club. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties