Metzelder dankt Pepe voor terugkeer bij Mannschaft

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Metzelder dankt Pepe voor terugkeer bij Mannschaft
Foto: © SC

Christoph Metzelder mag zich stilaan opmaken voor een terugkeer bij het Duitse nationale elftal. De verdediger van Real Madrid profiteert momenteel van de schorsing van zijn collega Pepe en dat is bondscoach Joachim Löw niet ontgaan.

Begin maart kondigde Löw nog aan dat Metzelder voorlopig geen deel meer zou uitmaken van Die Mannschaft. Het gebrek aan speelminuten in de Spaanse hoofdstad leek de verdediger zo zuur op te breken.

Die zorgen zijn nu van de baan. Metzelders collega Pepe stak de voormalige Borussia Dortmund-speler een handje toe door in de thuiswedstrijd tegen Getafe van vorige week woensdag door het lint te gaan. Dankzij de daaropvolgende schorsing van tien speeldagen is Metzelder terug uitgegroeid tot een basiskracht in het elftal van Juande Ramos.

“Als Cristoph regelmatig speelt, kan hij met al zijn ervaring van toegevoegde waarde zijn voor ons land. Na Michael Ballack gaapt er immers een grote kloof met de onervaren spelers”, liet Löw weten. De 28-jarige verdediger moet wel nog even wachten op zijn wederoptreden. Pas op 12 augustus bekampt Duitsland Azerbeidzjan in een kwalificatieduel voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties