Standard wil tegenkandidaat voor De Keersmaecker

Nico Wieme
| 12 reacties
Standard wil tegenkandidaat voor De Keersmaecker
Foto: © SC

Als het van Standard afhangt, wordt de termijn van bondspreses François De Keersmaecker niet verlengd. De Luikenaars willen een tegenkandidaat voor de verkiezingen van eind juni.

Standard wil op de vergadering van de Profliga van 8 mei een tegenkandidaat voor bondsvoorzitter François De Keersmaecker (foto boven) voorstellen. De Luikenaars zitten er nog steeds mee in hun maag dat de Mechelaar een beslissende stem had in de oprichting van een Vlaamse Liga, die de Vlaamse clubs subsidies bezorgt van de overheid.

 

De Rouches lieten nu een agendapunt op de vergadering van de Profliga zetten, dat letterlijk luidt: “Welke houding moeten onze mandatarissen aannemen als er in het Uitvoerend Comité gestemd moet worden over de bondsvoorzitter?” Wat eigenlijk neerkomt op: “Lanceren we een tegenkandidaat voor De Keersmaecker?”

 

Standard is bereid om twee potentiële tegenkandidaten te steunen: Philippe Collin (foto rechts) en Ivan De Witte. Collin, momenteel ondervoorzitter van de bond en voorzitter van de Technische Commissie, zou niet staan springen om zich kandidaat te stellen omdat hij een hekel heeft aan de vele juridische dossiers die de bondspreses moet doornemen.

 

De Witte, de huidige Profligavoorzitter, zou dan weer eerst één van de openstaande betrekkingen in het Uitvoerend Comité moeten innemen. De Gentenaar is naar verluidt ook niet happig op een aanstaand bondsvoorzitterschap. In ieder geval moet de Profliga op 8 mei een tweederde meerderheid hebben om een tegenkandidaat voor De Keersmaecker te lanceren. Het valt te betwijfelen of dat lukt. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties