Standard laat punten liggen, AA Gent mag juichen

Dirk Pieters
| 16 reacties
Standard laat punten liggen, AA Gent mag juichen
Foto: © SC

Anderlecht kan morgen een optie nemen op de titel. Standard liet immers punten liggen op het veld van Zulte Waregem. De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd heer en meester, maar vergat Standard de doodsteek te geven.

Zulte Waregem was van begin tot einde de betere ploeg, verdiende een ruime voorsprong, maar had de pech dat Sinan Bolat uitstekend stond te keepen. De Luikse doelman vermijdde op zijn eentje een nederlaag.

Bij AA Gent had men wel reden tot vieren. De thuisploeg versloeg Cercle Brugge met 2-1 en komt zo op gelijke hoogte te staan met Club Brugge. Ook Westerlo hield de drie punten thuis. De ploeg van trainer Jan Ceulemans versloeg Roeselare met het kleinste verschil. Odita zorgde voor het enige doelpunt van de avond. 

KV Mechelen boekte opnieuw een zege. Malinwa kwam wel op achterstand, maar vocht in de tweede helft terug via twee doelpunten van Bjorn Vleminckx: 2-1.

Onderaan het klassement liet Dender een steekje vallen. De ploeg van trainer Johan Boskamp kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Bergen. 

Moeskroen ten slotte klopte Germinal Beerschot met 3-1. Silvio Proto, die tegen blauw-zwart nog een schitterende wedstrijd speelde, ging tegen Moeskroen helemaal onderuit. (AN)

Uitslagen:

Westerlo - Roeselare: 1-0
Odita 1-0.

Zulte Waregem - Standard: 0-0

KV Mechelen - Charleroi: 2-1
Oulmers 0-1 en Vleminckx 1-1 en 2-1.

AA Gent - Cercle Brugge: 2-1
Ruiz 1-0 (pen.), Sergeant 1-1 en Leye 2-1.

Dender - Bergen: 0-0

Moeskroen - Germinal Beerschot: 3-1
Baseggio 1-0, Leko 1-1, Jaycee 2-1 en Sakanoko 3-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties