Volders en Baseggio misschien transfervrij weg

Tom Drossaert
| 13 reacties
Volders en Baseggio misschien transfervrij weg
Foto: © SC

Excelsior Moeskroen heeft nog steeds geen licentie vast voor volgend seizoen en moet op enkele dingen financieel fors inboeten. Zo erg dat sommige duurdere spelers deze zomer gratis weg kunnen.

Moeskroen heeft niet genoeg aan het overbrugginskrediet van de Intercommunale, en moet dus verder op zoek gaan naar potentiële investeerders. "Wij hebben de kandidaten een brief gestuurd. We hebben het geld nodig om te overleven en zeker om een licentie te krijgen", aldus voorzitter Dufermont.


Om zich financieel te behelpen zal Moeskroen allicht de loonlast van zijn spelers moeten afbouwen. Concreet zou dat betekenen dat duurdere spelers zoals Walter Baseggio of Mark Volders deze zomer transfervrij kunnen vertrekken. Toch staat het bestuur meewarig tegen een gratis vertrek van hun beste spelers. "Volders is een goede keeper en heeft nog een contract. We moeten daar geld uithalen. Zelfs als er een curator wordt aangeduid, zal die proberen de spelers te verkopen", zegt Dufermont aan Sportwereld.
 

Duidelijkheid

 

Doelman Mark Volders hoopt snel duidelijkheid omtrent de hele situatie te krijgen. "Ik ben graag bij Moeskroen en heb hier nog drie jaar contract, maar dit wil ik niet nog eens meemaken. Ik hoop dat de club een toegeving doet. Je kan het sommige spelers kwalijk nemen dat ze niet meer gemotiveerd zijn, maar ik vraag ook begrip. Ik hoop alleen dat er tijdens de wedstrijden nog motivatie is, want ik heb geen zin om mij nog drie weken belachelijk te maken." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties