Al-Hilal zet Leekens aan de deur

Nico Wieme
| 15 reacties
Al-Hilal zet Leekens aan de deur
Foto: © SC

Georges Leekens mag zijn koffers pakken bij Al-Hilal. De club uit Saudi-Arabië heeft onze landgenoot aan de deur gezet na de mindere resultaten van de laatste tijd.

Sinds eind maart was Georges Leekens aan de slag bij Al-Hilal. De Limburger tekende toen een contract voor twee maanden met optie voor een extra seizoen. Leekens kon de grootste doelstelling van de club, kampioen spelen, niet waarmaken. Op de slotspeeldag verloor Al-Hilal thuis met 1-2 tegen concurrent Al-Ittihad.

 

Ook in de beker liep het niet zoals verwacht. Leekens bereikte met zijn team nog wel de halve finales van de King’s Cup, maar ging enkele dagen geleden in de heenmatch zwaar met 0-3 onderuit tegen Al-Shahab.

 

De competitie waarin Al-Hilal het wel goed doet, is de Aziatische Champions League. In groep A prijken de Saudi’s na vier wedstrijden met acht punten op een comfortabele tweede plaats. Op twee partijen van het einde staan Leekens en co. zes punten voor op het nummer drie, Saba Battery uit Iran. De eerste twee plaatsen zich voor de achtste finales.

 

Leekens’ assistent, Abdullatif Al Hussaini, neemt voorlopig zijn functies over in afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach. Onder andere Eric Gerets, die in Riyad maandelijks 250.000 euro zou kunnen opstrijken, wordt nadrukkelijk genoemd als toekomstig trainer van Al-Hilal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties