RC Mechelen en URS Centre spelen de voorronde

Rombaux Gunther
| 10 reacties
RC Mechelen en URS Centre spelen de voorronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RC Mechelen en URS Centre komen donderdagavond in actie. De clubs spelen de voorronde van de eindronde in derde klasse.

Donderdagavond werken RC Mechelen en URS Centre de heenwedstrijd af van de voorronde in de eindronde voor promotie. Zondagmiddag volgt de terugwedstrijd in het Tivolistadion. De winnaar van deze dubbele confrontatie speelt de eindronde samen met vier derdeklassers en drie tweedeklassers. Dat zijn Woluwe-Zaventem, RBD Borinage, Wezet, Mol-Wezel en de drie tweedeklassers Hamme, Olympic Charleroi en Virton.

Centre is de vervanger van Diegem Sport, dat geen licentie kreeg. Het Belgisch Arbitragehof van de Sport moet wel nog uitsluitsel brengen over het beroep dat de club liet aantekenen.

Peruwelz en Wielsbeke spelen aanstaande zondag een testmatch. Deze clubs eindigden met een gelijk aantal punten op de veertiende plaats en moeten onderling uitmaken wie rechstreeks degradeert of een herkansing krijgt in de barrages met de vierdeklassers, die strijden voor promotie. Dit alles hangt natuurlijk af van de uitspraak van de voetbalbond in verband met La Louvière, dat op 27 juni de schrapping zal aanvragen na aanslepende financiële problemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties