Midweekvoetbal in Bundesliga

Philippe Crols
| 4 reacties
Midweekvoetbal in Bundesliga

Speeldag 31 ligt amper achter ons of daar is nummer 32 al. De spelers in de Bundesliga krijgen amper rust, maar daar zullen de supporters niet over klagen. Op alle fronten is het nog steeds super interessant.

Leiders op dinsdag

Dinsdag staan er vier matchen op het menu. Bayern München en Wolfsburg, de twee leiders, komen dan ook in actie. Beide teams hebben een thuiswedstrijd voor de boeg. Bayern ontvangt het wisselvallige Bayer Leverkusen. Dan heeft Wolfsburg een moeilijkere opdracht. De Wolven zijn gastheer voor Borussia Dortmund. Dat team is na een knappe reeks opgerukt naar de vijfde plaats en staat slechts op vijf punten van het leidersduo.

Ook titelkandidaat Hertha Berlijn komt dinsdag al in actie. De hoofdstedelingen maken de verplaatsing naar Köln, een team dat eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen heeft.

Stuttgart en Hamburger SV, dat de afgelopen weken wel enkele serieuze tikken kreeg, spelen woensdag. Stuttgart krijgt een lastige verplaatsing naar Gelsenkirchen voor de kiezen geschoven. Schalke mag dan niet schitterend spelen, maar een makkie wordt het allicht niet voor VfB. Hamburg moet dan weer winnen van degradatiekandidaat Bochum om zijn titelkansen niet helemaal te kelderen.

Degradatiestrijd

Als Karlsruhe het behoud nog wil verzekeren, moet het dinsdagavond de punten thuishouden tegen Hannover. Anders is de degradatie zo goed als een feit. Alle andere degradatiekandidaten, Bochum uitgezonderd, haspelen woensdag hun partij af.

Zo is er dé degradatietopper tussen Energie Cottbus en Borussia Mönchengladbach. De winnaar neemt een serieuze optie op een jaartje extra Bundesliga.

Arminia Bielefeld neemt het thuis op tegen Hoffenheim. De promovendus won afgelopen weekend voor het eerst sinds lang nog eens. Ten slotte is er ook nog de eindeseizoenswedstrijd tussen Frankfurt en Werder Bremen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties