Analyse Titel voor Inter, eerherstel voor Ranieri

Maarten Vandenabeele
| 15 reacties
Titel voor Inter, eerherstel voor Ranieri
Foto: © SC

Inter liet punten liggen bij Chievo, waardoor Milan de titelstrijd nieuw leven kon inblazen, maar de Rossoneri botsten op een herrezen Juventus. Met nog 3 speeldagen voor de boeg heeft Inter genoeg aan 1 overwinning voor de scudetto.

Dat het bij Inter stroef loopt, is geen nieuwtje. Te vaak moesten we dat dit seizoen zeggen en wanneer Ibrahimovic dan nog eens ontbreekt, blijft er niemand over om het verschil te maken. Een vertrek van de Zweed (naar Real?) zou dan ook een aderlating zijn voor de Nerazzurri. Patron Moratti (foto) heeft er echter goede hoop op dat Ibra gewoon blijft. Cruz, Crespo en ook Balotelli bewezen dit seizoen meermaals dat ze de aanval van een topclub niet (meer) of nog niet kunnen dragen. Hoe matig het spel ook vaak was, Inter zal straks de verdiende kampioen zijn, want de andere titelpretendenten presteerden zwakker en onregelmatiger. Toch ontbreekt de kers op de taart.

Juventus was de morele winnaar in San Siro. De voorbije weken werd het team afgeschilderd als loshangend zand en de spelersgroep zat vol dissidenten, die coach Ranieri (foto) openlijk aanvielen. Niets van dat alles was er te merken in Milaan: de Bianconeri speelden opnieuw met een groot hart en kregen meer en betere kansen dan de thuisploeg. Ranieri toonde zich na afloop tevreden, maar moet toch ook al de bui zien hangen. De kans dat hij volgend jaar nog aan het roer staat, is bijzonder klein. Of het bestuur met het vervangen van de trainer een verstandige beslissing neemt, valt af te wachten, want velen vergeten dat The Tinkerman het hele seizoen met een gehalveerde kern moest werken. De opeenvolging van blessures was abnormaal zodat roteren, onontbeerlijk bij een club van het kaliber- Juve, onmogelijk was. Vandaar dat een speler als Del Piero, dit seizoen gespaard van blessures en zodoende bijna elke wedstrijd aan de aftrap, al enkele weken op zijn tandvlees zit.

Juve kan het voor de derde plaats - de laatste die rechtstreeks toegang geeft tot de Champions League - nog knap lastig krijgen met Fiorentina. De Viola wonnen vrij eenvoudig bij Catania en volgen slechts op 3 punten van de Oude Dame. Een jaargang lang leek Fiorentina een flauwe doorslag van de ploeg die vorig seizoen in de Serie A en Europa hoge ogen gooide, maar uiteindelijk zal Prandelli (foto) zijn team wellicht weer naar de het kampioenenbal loodsen, ondanks de lange onbeschikbaarheid, op een cruciaal moment, van superster Mutu. Bovendien hebben de Viola een jonge ploeg, dus de toekomst oog mooi.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties