Bayern blijft met Van Buyten naast Wolfsburg

Steurbaut Kersten

Het blijft razend spannend in de Duitse titelstrijd. Wolfsburg en Bayern München geven elkaar geen duimbreed toe. Hertha Berlijn blijft in de nek van de koplopers hijgen.

Wolfsburg herpakte zich uitstekend na de 4-1-pandoering tegen Stuttgart. Edin Dzeko, twee doelpunten en een assist, en topschutter Grafite stuurden Borussia Dortmund met 3-0 naar huis.

Bayern München strafte Leverkusen met dezelfde cijfers af. Daniel Van Buyten startte nog eens in de basis, maar veroorzaakte na zes minuten al een strafschop. Leverkusen kreeg de elfmeter niet.

Luca Toni opende net na rust op aangeven van Lukas Podolski (foto) de score. De Duitse aanvaller dikte met twee doelpunten de score nog verder aan.

Hertha Berlijn kende iets meer moeite met Keulen (1-2), maar de eerredder van Adil Chihi in de slotfase kon de hoofdstedelingen niet meer verontrusten.

Woensdag komt Stuttgart, de vierde titelkandidaat, nog in actie op het veld van Schalke 04. (AN)